Suami ingat lepas kantoi curang aku akan dingin. Aku sengaja layan dia seperti isteri mithali sehingga ini yang jadi

Eg0 aku terc4bar dan aku nak buktikan pada suami aku, aku juga mampu melakukan apa yang si peny0ndol itu lakukan, malah lebih hebat. Aku sengaja melayannya secara baik, baru dia tahu siapa bid4dari dari syurga. Ikutkan hati, mahu sahaja aku Iempang mukanya..

#Foto sekadar hiasan. Aku Kasturi, seorang surirumah yang mempunyai 3 orang anak perempuan dan aku sudah alami s4kitnya dikhi4nati suami aku sendiri. Semasa tempoh kecurangan suami aku bersama perempuan simpanannya a.k.a peny0ndol, aku sedar suami aku tidak lagi mesra seperti dahulu, tetapi aku tutup sebeIah mata kerana tanggungjawabnya masih dijalankan.

Dahulu hidup aku serba tenang, selain melayan anak – anak bermain, aku ada banyak masa terluang untuk diri sendiri dengan melayan drama, online shopping dan kerap menelefon sed4ra – mara aku untuk bersembang.

Apabila suami aku pulang, aku akan menjemputnya masuk dan mula memasak makanan malam. Aku memang kurang nafsu terhadap suami aku dan aku sangka ianya biasa apabila sudah berkahwin hampir 9 tahun. Mungkin di sinilah silap aku.

Okay, aku lebih nak luahkan perkara yang terjadi selepas percurangan. Peny0ndol itu menelefon aku sendiri, memberitahu aku segalanya sambil menangis. Hati aku s4kit mengetahui suami aku telah berz1na hampir 8 bulan.

Aku bersyukur Allah menunjukkan hal ini kepada aku. Aku tawar hati dengan suami aku dan hati aku lebih r3muk apabila mengetahui peny0ndol itu jauh lebih muda dari kami dan berkemungkinan seorang perempuan anak d4ra.

Tanpa berfikir, aku tanya budak itu jika dia mahukan suami aku, akan tetapi dia seakan keliru dan mengatakan tidak sambil menangis. Di lubuk hati aku, aku tahu sangat dia mahu dan harapkan suami aku bertanggungjawab.

Perempuan mana yang sanggup gadai harga diri dengan mudah kalau tak adanya sayang. Aku rasa tak puas hati dengan si peny0ndol itu tetapi aku kawal diri aku dan menyuruhnya supaya jangan contact lagi dengan suami aku.

Lantaklah dia d4ra atau tidak, tanggunglah sendiri peritnya hidup kau selepas ini. Tiada siapa yang akan mahu kat perempuan yang tidak suci seperti kau! Apa aku tahu, aku perlu cantikkan diri dan pik4t suami aku kembali.

Dasar peny0ndol tidak sedar dirinya dipermainkan suami aku. Ikutkan hati memang aku mahu bercerai tetapi aku perlu fikirkan tentang anak – anak aku dan aku juga tiada pekerjaan dan memerIukan wang. Suami aku juga menangis meminta maaf kepada aku dan berjanji akan meninggaIkan budak itu.

Katanya, dia sudah lama mahu menamatkan hubungan dengan peny0ndol itu, tetapi budak itu mengugvt akan memb0ngkarkan rahsia jika suami aku meninggaIkannya. Hidup aku berubah 360 darjah, aku mer0yan dalam seminggu sahaja dan kemudian aku cuba jadi isteri yang lebih peka.

Aku berbelanja membeli pakaian dan wangi – wangian untuk menarik perhatian suami aku dan hampir setiap malam aku yang memulakan hubungan. Eg0 aku terc4bar dan aku nak buktikan pada suami aku, aku juga mampu melakukan apa yang si peny0ndol itu lakukan, malah lebih hebat.

Betul kata orang, isteri lebih terima suami berz1na berbanding poIigami. Kalau orang pandang memang akan cakap aku tidak hormat diri sendiri tetapi aku puas dan aku harap peny0ndol itu tahu aku menang dan dia hanyalah mainan pemuas nafsu lelaki dan tidak ada harga langsung di mata suami aku.

Sejak kejadian itu, suami memberi aku wang saku lebih banyak dan meluangkan masa bersama aku. Pantang hujung minggu, aku akan mengajak suami aku bersiar – siar. Sudah tentu dia tidak boleh meIawan aku dan menunaikan hampir semua kehendak aku.

Belanja untuk peny0ndol boleh, takkan isteri sendiri tidak boleh. Walaupun apa yang dilakukan tidak boleh dimaafkan, seronok juga boleh mengawal dia. Suami memandang aku sebagai perempuan yang kuat dan dia bersyukur mempunyai aku.

Aku rasa seperti refresh perkahwinan kami. Aku tahu suami aku sangka aku akan bersikap dingin terhadapnya tetapi aku sengaja melayannya secara baik supaya dia menyesal melakukan aku seperti ini. Sekarang baru kau tahu siapa bid4dari dari syurga.

Di depan suami, aku berlagak baik macam isteri mithali masih menghorm4tinya dan mengajaknya bertaubat. Aku juga sengaja katakan aku kasihan pada budak itu supaya suami aku nampak betapa baiknya aku dan ruginya dia jika meninggaIkan aku.

Aku suka dipandang tinggi oleh suami walaupun ikutkan hati, mahu sahaja aku Iempang mukanya. Aku risau peny0ndol itu akan mencari dan memik4t suami aku kembali. Sebagai perempuan, aku tahu bukan mudah mahu meninggaIkan lelaki yang sudah terlanjur cinta.

Setakat ini, peny0ndol itu tidak lagi mengacau kami dan kadangkala aku st4lk juga si peny0ndol itu melihat profile whatsapp dan social medianya penuh dengan kata – kata agama dan acah depr3ss. Penyondol itu mukanya seakan budak hingusan pun ada.

Pakaian elok labuh tetapi mer4mpas suami orang. Aku sengaja menukar profile picture aku kepada gambar aku bersama suami aku, dengan harapan si peny0ndol murahan itu melihat kemesraan kami. Aku juga lebih kerap post story menunjukkan betapa sweetnya aku dilayan suami aku dengan caption pujian aku terhadap suami.

Aku tahu peny0ndol itu sayangkan suami aku dan takut akan aku. Padanlah muka dia tengok orang yang dia percaya dan sayang tidak peduli langsung tentang kesedihan dia. Aku harap hubungan aku bersama suami aku akan kekal dan aku akan mengajar anak perempuan aku menjadi perempuan yang bermaru4h.

Sekarang, bila suami nak sampai rumah, aku terus bermekap dan pakai wangi – wangian. Kadang – kadang bila melihat anak perempuan aku, ada juga naluri rasa bersalah kepada si peny0ndol kerana suami aku seakan tiada perasaan langsung terhadapnya.

Bila melihat suami aku buangnya dengan mudah, ada juga aku terfikir bahawa suami aku memang tujuan menyimpan budak itu hanya sebagai tempat pemuas nafsunya sahaja kah? Suami aku juga beritahu yang dia tidak sayangkan budak itu langsung semasa kant0i.

Kalau betul begitu, agak k3jam juga suami aku, tetapi entah kenapa bila suami aku tidak berhubung lagi dengan peny0ndol itu, aku rasa puas hati dan menang. Demi aku, suami sanggup buang perempuan yang sepatutnya dibertanggungjawabkan.

Kepada si peny0ndol murahan, aku harap kau nampak betapa bahagia dan mesranya aku sekarang bersama suami aku. Kami bertaubat bersama dan saling membantu. Aku harap kau nampak betapa hebatnya aku melayan suami aku sehingga dia melupakan kau dengan mudah.

Suami aku juga memilih aku berbanding kau kerana lelaki akan sentiasa memilih perempuan yang baik dan suci. Bukannya perempuan yang berz1na seperti kau. Aku harap kau sedar kau tiada tempat di hati suami aku dan hanya dipergunakan kerana kau seorang yang mudah!

Walaupun awalnya perit, percurangan ini seperti membina kembali hubungan aku bersama suami aku. Aku gembira kerana walaupun diberi ujian, kami masih berpeluang memperbaiki hubungan. Aku akan sentiasa pastikan aku kelihatan yang paling terindah dan solehah di mata suami, berlainan dengan si per4mpas. Si peny0ndol?

Kau lihat sahajaIah hidupmu h4ncur di depan matamu tanpa boleh melakukan atau membaiki apa – apa kerana dia bukan di sisimu. – Kasturi (Bukan nama sebenar)

Komen Pembaca :

Zara Dea : Saya faham perit akak. S4kit dikhi4nati. Maaf ye ni pendapat saya. Akak more kepada d3ndam actually. Tapi kadang – kadang nampak cool. Confused saya. Cuma saya teringat satu ayat ceramah ni. Lebih kurang berbunyi gini la..

‘jika seorang pend0sa memilih untuk bertaubat berbanding kita yang merasakan kita ni baik, solat jaga.. tapi kita menghukvm dan mengh1na orang.. maka pend0sa tadi tadi di anggap lebih mulia dari kita’. Sebab? Dia dah bertaubat. Saya harap akak tenang dan teruskan bahagia. Hidup yang ‘menang’ adalah hidup yang tenang.

Norizan Mamat : Salam, Makcik dah tak tahu siapa m4ngsa kat sini, siapa bersalah, siapa yang lebih ters4kiti. Jadilah orang yang merendah diri, walau s4kit mana pun hati kita, jangan jadi s0mbong. Sebab, walaupun kita rasa kita adalah m4ngsa, bila kita jadi k3jam seperti mereka, orang tidak lagi kesian pada kita. Apapun, semoga kita semua bahagia.

Hazwati Rahman : Janganlah doakan perkara yang tidak baik, kalau ada anak perempuan awak tak takut ke benda tu kena balik dekat anak awak sebab ayah dia pernah ani4ya orang lain? Dalam bab ni takleh salahkan pompuan tu 100%, dua – dua salah dan suami puan tak boleh lepas tangan. Apapun semoga dipermudahkan urusan.

Fara Liyana : Entah la, for the first time saya tak setuju dengan isteri yang dicurangi. Memang saya benci peny0ndol tapi dalam confession ni rasa meluat pulak dengan confessor. Konon dia menang, berjaya t4wan suami, kawal suami etc.

Bestnya jadi laki confessor ni, dah rosakkan anak orang (tak kisah la anak d4ra ke tak) tapi isteri terima dengan senang hati je. Esok – esok boleh la lagi si laki buat hal dan guna alasan tak sayang, tak ada hati or just pemuas nafsu je.

Dah baca, jangan lupa komen dan share ya. Terima kasih! Hantar kisah anda di sini -> https://mehbaca.com/submit/

PERHATIAN : Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen – komen yang diberikan oleh pembaca. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis pembaca. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pembaca sendiri.

Apa kata anda?