Isteri saya solat, tak akan dia tak tahu hukvm curang dengan lelaki lain

Memang dulu saya selalu kant0i dengan perempuan lain tapi bagi saya itu sebab isteri tak pandai ambik hati saya. Tapi baru-baru ini isteri saya yang solat tu pulak kant0i mesej dengan lelaki lain. Malah mereka suka sama suka dan isteri tak boleh lupakan lelaki itu..

#Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum. hi tq min siarkan cerita saya. saya nak tanya pendapat pakcik makcik semua, saya dah berkahwin 9 tahun dan ada 5 orang anak. tak dinafikan dari awal perkahwinan sampai sekarang saya selalu cari perempuan lain, saya pun tak tahu apa yang saya nak sebenarnya. Isteri saya seorang yang cantik, baik tak tinggal solat 5 waktu cuma saya selalu rasa yang isteri saya ni tak cukup pandai layan saya, ambik hati saya.

Saya balik kerja penat kadang – kadang dia sambut saya dengan nak tak nak je. Sekurang – kurangnya nak urut ke. Selalu kami g4duh pasal duit. Dia selalu bertanyakan ke mana pergi duit saya seharian kenapa cepat habis. Saya cuma berbelanja harian saya je tak ade berfoya dengan benda lain pun. Tapi dia pelik pastu saya mula la list kan setiap yang saya belanja tapi benda tu buat saya str3ss.

Memang bukan selalu dia macam tu tapi saya str3ss nak jugak tengok dia happy – happy ambik hati saya. Bagi saya isteri saya ni tak pandai nak ambik hati saya. Dari awal kahwin saya selalu kant0i dengan dia chat perempuan lain. banyak kali dia bagi peluang, pernah sampai saya terIanjur dengan perempuan lain tapi isteri masih beri saya peluang tapi saya tak tahu la apa yang saya nak sebenarnya, saya sayang isteri saya tapi saya tak dapat kawal perangai saya ni dari dulu.

Isteri saya terIuka berkali – kali dengan apa yang saya buat. Baru – baru ni kami berg4duh sampai saya lepaskan dia dan masa tu dia ada chat dengan seorang lelaki dan katanya lelaki tu pernah suka dia dulu dan dia pun suka lelaki tu . mereka dah mula sayang satu sama lain. Saya tak boleh rileks saya pukuI isteri saya sebab dia dah buat salah besar. Isteri saya kembali pada saya dan berbaik semula tapi dia masih tak mampu lupakan lelaki tu.

Saya bagi tahu dia jangan berhubung dengan lelaki tu lagi kalau dia Ianggar perintah saya dia dikira tak taat dengan perintah suami dan berd0sa besar tapi dia kant0i dengan saya dia masih chat dengan lelaki tu diam – diam. Dia solat kot takkan tak tahu hukvm. Bila saya tanya dia, dia kata dia tahu salah, tapi dia tak mampu berIawan dengan hati sendiri katanye tapi dia mintak maaf dengan saya dah janji tak nak buat lagi.

Tapi semalam dia baru tahu yang saya ada chat dengan perempuan lain lagi, benda tu dah lepas tapi dia baru tahu semalam. Lepastu dia angin satu badan, dia kata dia dah penat nak bagi peluang. Dan tak yakin yang saya akan berubah tapi saya rasa dia macam tu sebab lelaki yang dia sayang tu sebab tu dia jadi macam tu. Korang rasa apa patut saya buat? Berd0sakan seorang isteri mintak cerai pada suaminya .

Komen Warganet :

زيحان علي

Padan dengan muka. Perempuan ni, bila dah banyak kali diIukakan, dia masih maafkan, itu dah kira untung la tu. Tapi sampai satu tahap, hati dia dah berIubang habis sebab Iuka – Iuka lama tu tak sembuh, dan kau buat lagi??!! Kau rasa?? So, hati dah tak ada untuk dia bagi lagi untuk maafkan kau. Bila perempuan dah tak ade hati, kau bagi la apa pun, dia susah nak pulih. So, terima la akibat dari kegagalan kau jaga hati isteri kau tu. Sila menyesal. Kifarah atas apa yg kau sendiri buat. Kawin dah 9 tahun, masih gataI cari perempuan lain, anak dah berderet, masih nak cerita tentang layanan?? GiIa ke apa??

Hawa : Dia kurang layan tuan sebab dia dah tawar hati mengadap perangai tuan yang tak sudah – sudah giIakan perempuan tu. Dalam kepala dia penuh dengan syak wasangka disebabkan perangai tuan tu. Kalau betul tuan sayangkan dia, berubah betul – betul. Perkara macam ni memang ambil masa dan tuan kena banyak-banyak bersabar melayan kerenah dia sebab tuan yang bersalah dulu kan. Kepercayaan yang dah bina bertahun-tahun tuan, nak bina balik bukan dalam masa sebulan dua tuan. Layan dia seperti tuan p1kat dia masa bercinta dulu. Solat supaya Allah tolong tuan dapatkan dia balik dan buang perangai lama tuan tu jauh – jauh. Semoga berjaya tuan.

Linda Zul : D0sa isteri awak nampak, d0sa awak tak nampak? Isteri ni bukan dia nak curang sangat kalau suami tu bertanggungjawab tapi isteri awak ni cuma nak baIas dend4m rasa s4kit apa yang awak dah buat pada dia. Bayangkan anak dah 5 orang, awak ingat tak letih ke isteri awak hari – hari kat rumah. Kita ni hidup berumahtangga biarlah ada sikap bertolak ansur. Jadilah suami yang diredhai Allah.

Azizah Samad Azei : Awak pun asyik melayan segala jenis perempuan sampai terIanjur. Bila isteri chat dengan lelaki lain awak s4kit hati? Apa awak tak boleh pikir ke. Suami adalah pendamping, pembimbing, contoh tauladan, tuIang belakang seorang isteri. Tapi apa yang awak bimbing? Bimbing isteri ke jalan yang salah? Awak beri contoh layan orang lainkan? Itulah yang isteri awak ikut. Lepas tu tahu pula s4kit hati. Kalau suka sangat pempuan yang awak layan, hantar je isteri awak tu pada keluarganya. Solat ke tidak awak ni, ke isteri je yang solat? Ajar jalan lurus dekat isteri tapi diri sendri jalan bengkok. Anak berderet tapi masih cakap isteri tak layan. Macam mana nak layan kalau hari – hari meny4kitkan hati. Awak ni memang ke laut. Kalau dapat dekat saya, saya campak dekat kolam buaya lagi senang.

Fatimahzd Zainuddin : Elok je kalau kau lepaskan isteri kau, kurang – kurang dia dah tak ada perasaan s4kit hati lagi dekat kau. Tak ade lagi nak berd0sa dengan kau yang jadi suami dia. Lepaskanlah isteri kau tu, biar dia cari kebahagiaan sendiri. Hidup dengan kau pun bukan tenang. Asyik duk kejar perempuan dekat luar. Jadi kalau kau lepaskan isteri kau, kau dah boleh nak keluar dengan siap – siapa pun tanpa ada orang yang nak marah, bebaskan. Cuma kau jangan lupa nafkah wajib kau buat 5 orang anak – anak syurga kau tu. Cukup – cukup la ya. Saya doakan isteri kau ketemu dengan insan yang boleh memberi kebahagiaan pada dia. Untuk kau pula, pergiIah hidup dengan cara kau sendiri dan bertaubatlah.