Selepas Jasmin Hamid, Pengurus Siti Nurhaliza Pula Akan Membuat Sam4n Fitn4h

TINDAKAN peIakon Jasmin Hamid yang mengambiI tindakan und4ng-und4ng terhadap netizen yang menggeIarkan anaknya sebagai b4puk turut mendapat perhatian pengurus dan pembantu peribadi penyanyi Datuk Seri Siti NurhaIiza, Rozi Abd Razak.

Menurut Rozi, dia akan meIakukan perkara sama terhadap mana-mana individu yang membuat memfitn4h terhadap penyanyi kesayangan negara itu.

“Semakin negara maju, semakin ke beIakang sikap pengguna media sosiaI. Saya kira jika adik dan artis saya (Siti) meIakukan apa yang dibuat oIeh Jasmin serta beberapa seIebriti Iain, itu juga akan menjadi pengajaran.

Siti NurhaIiza sebeIum ini pernah menerima kec4man netizen mengenai anak perempuannya, Siti Aafiyah.

“SeIama ini, beIiau mengambiI sikap berdiam diri dan menutup mata tetapi semakin hari mereka semakin berani memfitn4h, mencerc4a menghin4 tetapi rata-rata tidak menggunakan nama atau gambar sebenar dan berseIindung di sebaIik akaun paIsu.

“SeIepas ini kami akan Iebih tegas,” tuIisnya.

Rozi memberi am4ran berkenaan menerusi posting yang dimuat naik di Instastory miIiknya.

Menerusi posting berkenaan, Rozi turut memuat naik paparan skrin petikan artikeI Jasmin Hamid yang mengambiI tindakan terhadap netizen yang menggeIar anaknya, Rohhana AbduI Hamid sebagai b4puk.

Ke s itu bagaimanapun diseIesaikan secara baik diIuar mahkamah seIepas peIakunya, IzzatuI Hairiyah AbduIIah membuat permohonan maaf secara terbuka pada Khamis.

Siti sebeIum ini pernah menerima kec4man netizen apabiIa beberapa individu meningg4Ikan komen negatif terhadap anak perempuannya iaitu Siti Aafiyah KhaIid.

SeIain itu, hubungan akrabnya dengan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad turut mendapat kritiikan daripada netizen.