“Saya Tak Kisah Nak Kahwin 10 Sekalipun Tapi Menceralkan Isteri Ketika Sarat Mengandvng Adalah..” Dr. Say

Pengacara Tanya Dokor Bersama Dokor Say, Dr. Say Shazril memberi pendapat mengenai isu Dai’ Farhan yang mengahwini wanita lain serta menceraikan isteri pertama ketika sedang hamil.

Menurut Dr. Say sikap pendakwah bebas itu seperti memalukan kaum lelaki dan suami, lebih-lebih lagi menceraikan isteri yang sedang sarat hamil.

“Topik : 18, 19, 3000? Hanya Dikau Dihatiku

“Pendapat saya mengenai kisah 18/ 19 ni? Memalukan kaum. Saya tak kisah nak berkahwin sepuluh sekalipun tapi menceraikan isteri while sarat mengandung adalah bacot bego bebal.

“Tak kisah lah aura kuat mane perempuan baru tu at least harungilah pregnancy tu bersama. Saya tak tahu cerita belakang-belakang tapi kalau isteri tu hangin ke, moody ke, tak nak disentuh ke tabah jela sebab bile perempuan mengandung hormon terumbang ambing maka hormatilah perubahan itu.

“Saya bukan nak cakap besar, mana tau nanti saya buat umrah mungkin saya terjumpa janda anak sepuluh ke tapi perasaan kasih sayang to be honest kita boleh KAWAL & we can say NO to it.

“Kalau terkulai kepada rasa/ hati/ nafsu at least COMMON SENSE ialah tidak menceraikan isteri yang sedang mengandung. Bini saya hari- hari bercerita kisah ni kat sini somehow saya tertriggered dengan ketidakmatangan actionnya,” tulisnya.

Dr. Say berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.

Menerusi perkongsian tersebut dia turut memuat naik fotonya bersama isteri.

Tambah Dr. Say lagi, dia terkilan kerana yang lakukan perkara itu adalah seorang yang mempunyai gelaran tertinggi dan dihormati.

“Bukan ape kalau dia hanyalah orang biasa no hal tapi dia ada title yang somehow memberi persepsi kepada masyarakat yang its ok untuk berbuat sedemikian kepada isteri yang sedang mengandung & saya tau ni bukan kes pertama orang bertitle ni menceraikan isteri yang sedang pregnant.

“Saya tau bila kita geram dengan bini malam tu gak kita tekad nak cari lain tapi in the end kita jugak yang bakal jadi tak tentu arah tanpa mereka.

“Kalau benda boleh bawa bincang silalah berbincang dulu, kalau dah tak boleh bincang then carilah penyelesaian tapi mengakhirkan perkahwinan semasa isteri mengandung will forever be tindakan seorang bacot. Ape pndpt korang? Kate la ade yang sokong tindakan beliau? Open discussion yok,” katanya lagi.

Rata-rata bersetuju dengan pendapat Dr. Say dan berharap tidak ada lagi kes yang sama berlaku seperti itu.

Dr. Say dan isterinya, Dr. Azura berkahwin pada 30 Mac 2014 dan mereka menimang cahaya mata pertama pada 5 Mei lalu.

Sebelum ini tular kisah peribadi Farhan apabila dia mengumumkan telah mengahwini seorang janda anak lapan di Makkah.

Perkahwinan itu didakwa tidak mendapat restu isteri pertamanya namun kenyataan telah disangkal oleh Fatin.

Pendedahan pernah didampingi oleh 18 wanita yang menawarkan diri untuk menjadi isteri Farhan kembali mencetuskan ketegangan di media sosial.

Dan terbaharu, seorang peguam wanita mendedahkan Farhan telah menceraikan Fatin menerusi aplikasi WhatsApp dan terbang ke China bersama isteri keduanya.

Fatin turut mengaku telah diceraikan Farhan menerusi WhatsApp pada 3 Disember lalu.

Sumber : gempak

Kongsi Artikel Ini :